maskerad

Gå på maskerad

Människor älskar utklädnad. Det finns något spännande i att för en stund vara någon helt annan. Man kan leva ut sina drömmar och låtsas vara på vissa sätt som man annars inte är eller vill vara. Det finns otroligt många olika exempel på utklädnad i former olika varandra. Vi har de klassiska tillfällena där utklädnad är vanlig så som på maskerader och andra fester eller vid halloween och påsk (för de yngre främst). Men sedan har vi andra tillfällen för utklädnad. Filmbranschen är oerhört stor. Stjärnorna som får vara med i de största filmerna är de allra bästa på utklädnad. De kan inte bara se ut som personerna de ska föreställa utan och vara på speciella sätt som passar bra för personerna deras utklädnad ska föreställa. Det är inte bara barn som tycker om filmer. Tydligen är utklädnad någonting som engagerar oss vuxna också.

Att barnen tycker om att klä ut sig har vi slagit fast. Det märks på dem i tidig ålder. Redan som små barn börjar vi att intressera oss för utklädnad. Det är spännande att förvandla sig till någon annan för en stund. Att gå in i fantasins värld och leka att man är ett monster, en prinsessa, ett spöke eller en någonting annat. Detta är både någonting som ger glädje till barnen utan också någonting som är viktigt för deras utveckling. Att få leka fritt med utklädnad är viktigt.

Människor är ofta låsta i olika roller, roller som på gott och ont beskriver personerna och deras sätt att vara gentemot andra. Att få komma ifrån dessa roller ibland är viktigt. Därför är inte maskerader, och andra fester eller tillställningar med utklädnad, bara en fantastisk plats att ha roligt på utan också någonting som kan vara viktigt för personer. Att få komma ifrån sig själv ibland och vara någon annan är bra för sinnet.

Lämna ett svar