Spela golf

Spela golf och spendera tid i naturen

Det finns många anledningar till att börja spela golf. För dig som fortfarande inte gör det och som börjat tänka på det som ett alternativ under lediga stunder kommer här en enkel lista som bör övertala dig om att ta grönt kort.

En sysselsättning livet ut

När du väl börjat spela golf kan du fortsätta tills du inte kan gå längre. Det är verkligen en sysselsättning du kan ha nytta av längre än vanligt. Oavsett om du är ung eller gammal, tjej eller kille och oavsett om du är duktig eller riktigt usel så kan du spela golf livet ut.

Spendera tid utomhus i naturen

Eftersom man vanligtvis brukar spela golf utomhus är det en perfekt aktivitet för att komma ut lite. Ofta är det fantastiskt vacker natur runt om på golfbanorna. Naturen i Sverige är fantastisk och att följa säsongens förändringar är en underskattad fördel med golfen.

Golf som träning

Det kanske inte är något man tänker sig i första hand, men att spela golf är faktiskt att träna, och det riktigt hårt. Varje golfrunda är som en ordentlig promenad. Du bränner mycket kalorier på denna lågintensiva träning och dina ben, din rumpa och din rygg kommer att jubla av glädje åt din nya träningsform.

golf med grabbarna

Tävla mot andra eller mot dig själv

Enligt många är det absolut bästa med att spela golf att man kan tävla mot sig själv. Detta gör att du kan spela med vem som helst, oavsett vilken nivå denne befinner sig på, och inte känna att du alltid är sämre. Du har ett eget handikapp som säger på vilken nivå du själv befinner dig på. Sikta på att komma bättre än det och du har vunnit.

Träffa vänner

När man spelar golf så gör man ofta det tillsammans med andra. Det är ett fantastiskt bra sätt att lära känna nya människor eller att fördjupa nuvarande relationer. Skaffa ett golfmedlemskap i en klubb så kommer du få ett community där du träffar många nya, trevliga golfare! Det finns gott om tid mellan slagen att tala om allt mellan himmel och jord. Det är en alldeles utmärkt aktivitet för folk att hitta på saker mellan generationerna dessutom.

 

Lämna ett svar