Spela in en musikvideo

Vem har inte drömt om att spela in en musikvideo någon gång i deras liv? Som små har nog de flesta mimat och dansat framför spegeln på sitt rum. Uppfyll din kompis dröm genom att spela in en musikvideo som aktivitet på svensexan! Det går självklart att anpassa helt efter budget och person. Det blir dessutom roligt att spela upp på bröllopsfesten för släkt och vänner.

Ett sådant här projekt kräver ju en del förberedelser, men inte mer än andra svensex-aktiviteter. Det första man behöver göra är självklart att bestämma vilken artist eller grupp man ska efterlikna i videon och till vilken låt. Det blir roligast om ni väljer någon av brudgummens favoriter från när ni var yngre, kanske är det ett häftigt rockband eller pojkband.

När man har bestämt en låt och artist så blir nästa beslut om var ni ska spela in och om ni behöver någon speciell rekvisita och scenkläder. Man behöver även bestämma vem som ska filma och med vad. Oftast känner man någon som har hyfsad filmutrustning som man kan fråga. Har man en stor budget kan man ju kosta på sig lite mer på de här sakerna så att det blir riktigt trovärdigt. Men som tidigare nämnt så kan man komma undan ganska billigt också.

Något som gör aktiviteten ännu roligare är att bestämma en koreografi som brudgummen först behöver lära sig innan ni börjar filma. Även här så kan man anpassa sig bra efter budget – hyr en danslärare eller hitta på något själv. Eller så kan man försöka efterlikna originalvideon så mycket man bara kan.

Denna aktivitet passar självklart lika bra på möhippan som på svensexan och det behöver inte bara vara brudgummen eller bruden som syns i videon, det blir extra bra om alla bjuder på sig själva och är med i videon. Då blir det även lättare att släppa loss.

Kommentera