Kom igång med ditt hemmaspa

Närbild på hemmaspa

Om du aldrig har haft ett hemmaspa så är det antingen för att inte har haft ett badkar eller funnit tid över. Egentligen behöver du inte ha ett badkar för att ha ett litet hemmaspa men det hjälper lite grann. Hemmaspa är en alldeles utmärkt möjlighet för dig att verkligen kunna koppla av och omfamna lugnet som uppstår. Detta är en otroligt bra möjlighet att lägga ifrån dig mobilen, sätta på avslappnande musik och bara njuta av stunden. Sedan har du även möjlighet att ge din hud ett helt nytt liv eller att ge håret en välförtjänt fuktbomb. Här nedan följer lite tips på vad du kan göra för att kick-starta ditt nya välmående.

Ge ditt ansikte nytt liv

Våra ansikten tar mycket stryk, kanske mer än vad vi tror under vintermånaderna. Kyla och blåst sliter väldeliga och ansiktet behöver den hjälp det kan få. Att göra en egen ansiktsbehandling med ansiktsmask är ett riktigt bra alternativ för att avlägsna döda hudceller och boosta din hy. Börja med att sitta med ansiktet ovanför en bunke med ångande vatten och handduk i ungefär 10 minuter. Efter detta så kan en ansiktsmask appliceras. Det finns många bra masker på marknaden och en av de populäraste är produkterna från Maria Åkerberg.

Tänk på dina fötter

Det är lätt att glömma bort våra vänner som vi stoppar in i strumpor och skor varje dag. De kan nog vara den kroppsdel som får minst kärlek överlag, men så ska självklart inte fallet vara. Gör ett fotbad med riktigt varmt vatten och häll i fotsalt. Sitt i ungefär 10 minuter och fila därefter bort förhårdnader som har uppstått. Avsluta sedan med att smörja in fötterna med en härlig fotkräm.

Ge din hud en återställare

En hjälp i att finna avslappningen är att ta ett varmt och skönt bad med mysiga badoljor. Här är det avslappningen som är i fokus, hitta ditt lugn och släpp alla andra tankar du har och lev i nuet. Det fungerar lika bra med dusch, då kan du istället göra en kroppsskrubb för att avlägsna döda hudceller från kroppen. En viktig sak att komma ihåg är att när du är klar så smörj in kroppen för att behålla fuktigheten.