bandslipmaskin

Maximera renoveringen med en bandslipmaskin

Nu vänner ska ni få höra om en aktivitet som många älskar, och som andra älskar att hata – nämligen renovering. Vi som bloggar här på Alla aktiviteter, skriver just om alla aktiviteter och då var det äntligen dags för hemmafix och renovering. Tapetsering och målning av väggar är något som är relativt enkelt och som många av oss har provat på, men golv kan däremot vara lite svårare att ta sig an. Bli inte avskräckta alltför snabbt dock, det finns medel att ta till för att få till ett snyggt golv utan att behöva anställa någon. Med en bandslipmaskin kan du enkelt grovslipa större ytor i ditt hem. Faktum är att en bandslipmaskin är avsedd för flera olika arbetsuppgifter, trots att den kanske oftast kopplas ihop med grovslipning av olika material. Med en bandslipmaskin kan du enkelt slipa till bänkskivor till köket, eller slipa hela golv. Kanske är det dags att fixa till parketten i vardagsrummet? Eller kanske uppgradera altanen inför sommaren? Oavsett är det mycket enklare att genomföra än vad man kanske till en början tror. Det finns däremot en del punkter att ha i åtanke innan du bestämmer dig göra slag i saken och köpa dig en egen bandslipmaskin. I punktlistan här nedan listar vi de viktigaste att tänka på innan du gör ditt köp.

 

  • En bandslipmaskin består av slipband, motor och spånutsug. Just dammuppsamlingen är avgörande eftersom ett överflöd av damm leder till sämre prestanda och arbetsmiljö. Leta därför efter maskiner som har ett munstycke som du kan koppla ihop med grovdammsugaren. På så vis får du en dammfri miljö.

 

  • Du behöver slippapper för att kunna slipa. Pappret fästs på slipbandet. Titta efter modeller som har en medföljande ram. Det skyddar från att avverka för mycket slippapper.

 

  • Priserna på banslipmaskiner är väldigt varierande. Ha i åtanke att du ofta får det du betalar för. En maskin för en lite dyrare peng ger generellt sätt en bättre och renare arbetsmiljö och bättre slipresultat. Om du vill ha en banslipmaskin som håller över tid och kan användas många gånger kan det därmed vara bra att investera i en dyrare version.