Fallskärmshoppning

En relativt ovanlig men mycket uppskattad hobby är fallskärmshoppning. Det är inte många som arbetar med det men desto fler som testar på det. Är du intresserad av att prova på fallskärmshoppning så finns alla möjligheter i världen för det. Det finns många föreningar och organisationer som erbjuder fallskärmshoppning för nybörjare. Det som är viktigt att förstå här är att du inte kommer att hoppa på egen hand. Du kommer att göra ett så kallat tandemhopp, vilket betyder att du sitter fast med en erfaren fallskärmshoppare. Det är fortfarande en fantastisk upplevelse, men det är inte samma sak som att hopp själv.

För dig som vill kunna utöva fallskärmshoppning på eget bevåg, alltså utan att någon annan sitter fast i dig och sköter allt det praktiska, så finns det olika fallskärmskurser att gå. Dessa fallskärmskurser ser olika ut och kostar olika mycket beroende på vilka som anordnar den. Räkna med att det kommer kosta 10 000 – 15 000 kronor och ta minst en vecka att genomföra. Det kan låta mycket och långt, men fallskärmshoppning är farligt om man inte har saker och ting klart för sig. Du kommer att läsa mycket teori första dagarna, göra praktiska övningar samtidigt som det och sedan testa på att hoppa på riktigt. Det är viktigt att man som fallskärmshoppare vet hur fallskärmar fungerar, hur du packar din fallskärm, vad man ska göra vid olika typer av nödsituationer som kan uppstå och hur du ska landa, för att nämna några exempel.

Men för dig som nöjer dig med något enstaka hopp finns alltså tandemhoppning att nyttja. Det är en fantastisk känsla att sväva så länge och så fritt. Det är en känsla som inte går att beskriva utan en som bara går att uppleva. Men att kliva ut ur flygplanet ensam och vara helt fri i luften själv slår ändå allt.

Lämna ett svar