klättring

Prova klättring

Om du vill prova klättring som sport så finns det goda möjligheter till det på många platser i Sverige. Många gillar att klättra men ännu fler har barn som vill prova på det. Båda dessa möjligheter går att ordna, dessutom går det samtidigt. Att prova klättring innebär att du kommer få prova på att klättra, men det är lite mer än att bara ta första klivet.

Antagligen är du en nybörjare om du vill prova klättring. Och som nybörjare behöver du troligtvis hjälp. Många föreningar som sysslar med klättring har ibland engångstillfällen speciellt för nybörjare som vill testa på klättring. Det är vid ett sådant här tillfälle ni bör besöka dem. För det är många saker som behöver ses över innan man prova klättring. Säkerheten är A och O.

Därför är det viktigt att en instruktör går igenom säkerheten med nybörjare som vill prova klättring. När du har provat på klättring så kan du ta ett så kallat Grön kort i klättring. Det är ett måste om du vill fortsätta klättra. För att få ett grönt kort behöver du göra det som kallas för en uppklättring. Det är ett slags test där du visar att du förstår hur säkerheten, tekniker och utrustningen fungerar. Detta kommer du också att få genomgång i under uppklättringen.

Men först och främst behöver ni testa på det och då ska ni bege er till ett ställe med klätterväggar. Att prova klättring är både kul och spännande. Extra häftigt är det för barn som är i rätt ålder. Vem vet, kanske väcks ett intresse av klättring och innan du vet ordet av det så klättrar dina barn på klippor utomhus. Det finns egentligen inga nackdelar med att prova klättring. Säkerheten är så pass viktig för de flesta föreningar att olyckor i princip aldrig inträffar. Så kör hårt!

Lämna ett svar