provence

Romantisk Resa

Ska du överraska din kära med en romantisk resa? Eller är det så att ni tillsammans planerar att åka på en romantisk resa framöver? Hur som helst så finns det mängder med resmål att sikta på, det gäller bara att bestämma sig. Trots att en romantisk resa inte avgörs på resmål utan på er som resande så blir det mer romantiskt om ni väljer platser som uppfattas som romantiska. Nedan är några tips på resmål ni kan se över. Kanske hittar ni det som passar er alldeles perfekt.

Amorgos i Grekland

De grekiska öarna är minst sagt upplagda för en romantisk tid. På ön Amorgos kommer ni inte finna feststämning eller storstad, men det ni kommer finna är lugnet, maten, små byar och naturligtvis sol och turkost vatten. Visst låter det som en romantisk resa? Det finns många öar att välja mellan i Grekland, så det är inte givet att just Amorgos passar er. Men det blir ändå vårt tips. Er blåa dörr och er nygrillade souvlaki väntar på er.

Cinque Terre i Italien

Om man vill ha en riktigt romantisk resa så ska man undvika de stora turistorterna. Man ska också undvika de mest hektiska tiderna på året. Det sistnämnda gäller också för vårt andra tips som är Cinque Terre på Italiens västkust. Cinque Terre består av fem stycken byar som ligger på promenadavstånd från varandra längs kusten. De är fantastiskt vackra små byar, som tidigare varit kungariken, där husen är målade i regnbågens alla färger. Promenadavståndet är mer som ett vandringsled där ni kan spendera dagarna att vandra tillsammans för att sedan slå er till ro i någon av de fem byarna.

Provence i Frankrike

En lista på romantiska resmål gör sig inte godkänd utan att ha med ett franskt alternativ. I Provence finner du det mesta för en lyckad romantisk resa. Doften av lavendel och smaken av vitt vin skapar en romantisk stämning samtidigt som franskan får er att känna er som nykära. Det finns mycket att säga om Provence, men det mest är nog känt.

Dessa tre val kommer inte att göra er besvikna. Men allt handlar såklart om smak och tycke. Det finns oändligt med resmål. Ringvägen på Island är otroligt vacker och lugn, Highway One i Kalifornien är ett måste i livet och djungeln i Rwanda är ett fullständigt makalös i sin prakt. Men glöm inte att det inte är resmålet som gör den romantiska resan lyckad. Det är ni två som skapar den, vart ni än vänder er.

Kommentera